Nieuws

Verbouwing complete woonboerderij Zwolle

Deze woonboerderij wordt flink verbouwd. Wij leggen nieuwe elektra aan en verzorgen het installatiewerk, onder meer voor twee nieuwe badkamers. Ook installeren we een nieuwe ketel en een warmtepomp. Deze warmtepomp zorgt voor het overgrote deel voor de verwarming van de woning. Wanneer extra capaciteit nodig is, neemt de ketel - die ook het warme water levert - het over.

Het dak van de uitbouw hebben we voorzien van witte dakbedekking. Een uitdrukkelijke wens van de bewoner om zo de warmte buiten te houden.

Foto:_Installatiewerk_Woonboerderij_Zwolle_-_tijhaar Foto:_Uitbouw_Woonboerderij_Zwolle_-_tijhaar

Afronding project monumentaal pand Zwolle

Begin dit jaar schreven we al eens over een opdracht bij een monumentaal pand in Zwolse wijk Veerallee. Het pand werd volledig gestript en door ons voorzien van al het benodigde installatiewerk, de aanleg van water, riolering, gas en zonnepanelen op het dak die zorgen voor warm water. Het project zit in de slotfase, de bewoners zijn vorige week verhuisd.

Foto:_Tijhaar_-_meterkast Foto:_Tijhaar_-_achterkant_pand
Foto:_Tijhaar_-_badkamer Foto:_Tijhaar_-_badkamer2
Foto:_tijhaar_-_originele_elementen Foto:_Tijhaar_-_radiator_keuken
Foto:_Tijhaar_-_staande_radiator Foto:_Tijhaar_-_toilet
Foto:_Tijhaar_-_voorkamer Foto:_Tijhaar_-_woonkamer
Foto:_Tijhaar_-_zonnepanelen

Twee duurzame woningen op Landgoed Nijenhuis

Op Landgoed Nijenhuis in Heino worden twee vrijstaande woningen gebouwd onder architectuur van VANDERSALM. Wij verzorgen de aanleg van de buiten- en binnenriolering, de elektra, het water, de balansventilatie, het sanitair en de zonnepanelen.

Daarnaast is er volop aandacht voor duurzaamheid. Zo heeft de woning geen gastoevoer. Een door ons geïnstalleerde lucht-waterwarmtepomp van Fujitsu zet buitenlucht om in warm tapwater en warm water voor de verwarming. Zonnepanelen voorzien de woning van elektriciteit. Deze zonnepanelen liggen uit esthetisch oogpunt niet op het dak, maar in een veldopstelling in het landschap.

Zelfs het vervoer naar de woning toe is duurzaam: beide bewoners rijden elektrisch. Daarvoor hebben we op het buitenterrein een oplaadpunt geïnstalleerd.

Foto:_Nijenhuis_-_overzicht_huis_-_Tijhaar Foto:_Nijenhuis_-_werkzaamheden_in_volle_gang_-_Tijhaar
Foto:_Nijenhuis_-_zijaanzicht_-_Tijhaar Foto:_overzicht_huis

Update project Welsum

In december schreven we al eens over het bijzondere project van Ted Hollegien en Carlien Cramer. Vorig jaar gooiden zij het roer om en kochten in Welsum een boerderij uit 1833. Deze wordt momenteel omgebouwd tot privéwoning met recreatief bewustzijnscentrum, B&B, trainingscentrum en groepsaccommodatie. Wij verzorgen al het installatiewerk.

De eerste fase is inmiddels afgerond. Na de Pasen zijn Ted en Carlijn verhuisd naar hun nieuwe woning. Ondertussen werken we hard door aan de Bed & Breakfast. Wordt vervolgd!

Foto:_Tijhaar_-_Hollegien_Cramer Foto:_Installatiewerk_Hollegien_Cramer_-_badkamer
Installatiewerk_Hollegien_Cramer_-_douche Installatiewerk_Hollegien_Cramer_-_toilet
Installatiewerk_Hollegien_Cramer_-_vloerverwarming Installatiewerk_Hollegien_Cramer_-_ketel
Installatiewerk_Hollegien_Cramer_-_dubbele_wastafel Installatiewerk_Hollegien_Cramer_-_boerderij
Installatiewerk_Hollegien_Cramer_-_boerderij_vooraanzicht

Plaatsing warmtepomp

Op dit moment zijn we bezig met de afmontage van een warmtepomp in een nieuwe vrijstaande woning in Ommen. Deze warmtepomp vervangt de cv-ketel op gas en zorgt voor wam tapwater en (vloer)verwarming. Zonnepanelen op het dak leveren stroom. Een mooi voorbeeld van een energiezuinige woning!

Foto:_Installatiewerk_Ommen1_-_Tijhaar Foto:_Warmtepompunit_-_Tijhaar
Foto:_Installatiewerk_Ommen_2_-_Tijhaar.jpg

Pagina's