Jubileum

Tijhaar Duurzaam bestaat 85 jaar en viert dit met een veiling op BVA.nl

Tijhaar Duurzaam viert dit jaar haar 85-jarige jubileum. Reden voor de huidige eigenaar Roy Tijhaar om het pand opnieuw in te richten. Om ruimte te maken worden producten uit de showroom via een veiling verkocht.

In 1936 begon de opa van Tijhaar als Rijks hoefsmid, waar destijds veel belangstelling voor was op het Landgoed Vilsteren. Gaandeweg verschoven de werkzaamheden naar landbouwmechanisatie. Daarnaast legden Tijhaar en zijn knecht waterleidingen bij de boer, waarmee de basis voor een installatiebedrijf werd gelegd. In de jaren 70 nam zijn zoon Frits Tijhaar het bedrijf over en bouwde het verder uit tot een technisch installatiebedrijf.

Totaal Installateur
 
Sinds 2004 staat met Roy Tijhaar de derde generatie aan het roer. Hij ontwikkelde het bedrijf van technisch installatiebedrijf tot Totaal Installateur elektra en werktuigkundige installaties. Er is een hoofdvestiging in Vilsteren en nevenvestigingen in Zwolle (TTI Zwolle) en Hellendoorn (Marco Schuttevaar Installaties).
In de afgelopen jaren heeft Roy het “Tijhaar Duurzaam” concept ontwikkeld om in te spelen op de trend dat woningen en gebouwen steeds energiezuiniger worden en vaak niet meer voorzien worden van aardgas. 
 
Duidelijk en transparant
Roy: ‘Met inmiddels 20 gespecialiseerde medewerkers hebben we veel kennis in huis. Als het gaat om loodgieterswerken, ventilatie, dakbedekking, elektra, verwarming en duurzame techniek, zijn opdrachtgevers binnen zowel de woningbouw als in de industrie en utiliteit bij ons aan het juiste adres. Duidelijkheid en transparantie staan bij ons voorop.’
 
De veiling
Nu het familiebedrijf de 85 jaar heeft aangetikt, heeft Tijhaar besloten om te verbouwen, te verduurzamen en de hoofdlocatie op te frissen. ‘De showroom wordt verbouwd en daarom bieden we een groot deel van de producten in de uitverkoop aan via de bekende veilingsite BVA Auctions’, vertelt Roy enthousiast. ‘Deze online veiling is van 11-28 juni. Het is mogelijk om de producten vooraf op onze locatie te bekijken. Dit gebeurt dan op de zogenoemde kijkdagen. De data hiervoor worden gepubliceerd op de website van BVA.’
 
Data veiling
Producten online: 11 juni
Bieden: vanaf 14 juni
Kijken: 25 juni
Sluiting: 28 juni
Ophalen: 5 juli