Logo Zonnebloem Logo Lamp

Bijzondere rioleringsklus

maandag 22 april 2024

We verzorgen het installatiewerk voor een nieuwe woning op een wel heel mooie locatie in het buitengebied van Ommen. De bewoners hebben een architect in de arm genomen voor het ontwerp van hun woning die op de plek staat van een voormalige boerderij. Wij hebben de woning voorzien van een warmtepomp, vloerverwarming, verlichting, sanitair en een wtw-installatie voor ventilatie.

De aanleg van zonnepanelen staat nog op de planning. De panelen kunnen vanwege het dakmateriaal (zink) niet op het dak worden gelegd, en worden daarom in een veldopstelling geplaatst. Er is veel aandacht besteed aan de landelijke inpassing van de panelen.

Een bijzondere klus is de aanleg van de riolering. De woning is vanwege de afgelegen locatie niet aangesloten op het riool. Vaak wordt in zo’n geval een septictank of IBA geplaatst. In dit geval is gekozen voor een meer natuurlijke oplossing: de aanleg van een helofytenveld, waarbij speciale planten het rioolwater zuiveren. Dit gebeurt op zo’n manier dat het afvalwater uiteindelijk geloosd mag worden op het oppervlaktewater. Wij zorgen voor de aanleg van de riolering, de aanleg van het veld wordt gedaan door een andere partij.

installatie
Installatiebedrijf Tijhaar Vilsteren B.V.
Tijhaar Totaal Installaties Zwolle
M. Schuttevaar Installaties Hellendoorn
Installatiebedrijf Tijhaar Vilsteren B.V.
Tijhaar Totaal Installaties Zwolle
M. Schuttevaar Installaties Hellendoorn