Logo Zonnebloem Logo Lamp
Loodgieterswerk-verwarming-header

Verwarming

Welk type verwarming u kiest hangt af van de ruimte die u wilt verwarmen, het type woning of bedrijfspand, van uw budget en uw wensen voor nu en in de toekomst. Er zijn verschillende afgiftesystemen. Van radiatoren en elektrische infraroodpanelen tot vloerverwarming en vloerkoeling in combinatie met een (hybride) waterpomp.

De capaciteit van de meterkast (gasmeter en kWh-meter) heeft gevolgen voor de keuze van toekomstige verwarmingsinstallaties. Soms is uitbreiding van een gasinstallatie niet mogelijk. Er zijn wel alternatieven, zoals bijvoorbeeld elektrische verwarming met een warmtepomp of infraroodpanelen in combinatie met PV-panelen.

Hieronder lichten wij enkele verwarmingsmogelijkheden toe. Wij denken graag met u mee voor een oplossing op maat. Want hoe klein of groot het project ook mag zijn, het is bijna altijd maatwerk.

Warmtepomp

Een warmtepomp vervangt de gasketel. Het haalt warmte uit natuurlijke warmtebronnen, zoals de lucht, de grond of het (grond)water en kan daardoor een goede keuze zijn als u uw woning wilt verduurzamen. Warmtepompen wordt veel gebruikt in combinatie met zonnepanelen.

Er zijn verschillende soorten warmtepompen, zoals de lucht/water warmtepomp, lucht/lucht warmtepomp, water/water warmtepomp (aardwarmtepomp) of hybride warmtepompen.

Welk systeem geschikt is voor uw woning hangt af van verschillende factoren, zoals het bouwjaar en  het type van uw woning, de isolatie en uw energieverbruik. Het kan ook zijn dat een waterpomp niet geschikt is voor uw situatie. We denken dan graag mee over een passend alternatief.

Voor lucht/watersystemen werken we samen met Fujitsu en Atag verwarming.

Supported by Nathan
Bij de aanleg van een aardwarmtepomp werken we samen met Alpha-InnoTec volgens het ‘Supported by Nathan’ concept. Dit betekent dat we voor het boren van de bron, de installatie van de pomp en de afgifte samenwerken met de professionals van Nathan. Ook werken we met het concept van Nibe.

Voordelen van een warmtepomp

  • Kan maandlasten voor verwarmen en warm tapwater verlagen met maximaal 50%
  • Onschadelijk voor het milieu
  • Met één toestel verwarmen én ‘gratis’ koelen
  • Eenvoudig te bedienen
  • Perfecte investering voor de toekomst

PVT-panelen

Relatief nieuw zijn PVT-warmtepomppanelen, een gasloos systeem dat warmte, warm water én elektriciteit levert. De voorkant van het PVT-warmtepomppaneel bestaat uit zonnecellen die zonlicht omzetten in elektriciteit. De achterkant is een thermische wisselaar die zorgt voor de bronenergie voor de speciale PVT-warmtepomp. Het PVT-paneel onttrekt energie uit de buitenlucht, uit zon- en daglicht. Voordeel: met een extra accessoire kunnen PVT-warmtepomppanelen ook koelen.

Thermische zonnecollectoren

Een innovatieve manier van verwarmen, is door gebruik te maken van thermische zonnecollectoren van SolarFreezer. De thermische zonnecollectoren worden geplaatst onder zonnepanelen. Ze onttrekken warmte aan de zon en de buitenlucht en slaan de energie op in de warmtepomp en in een bufferzak in de kruipruimte. Bij te weinig opbrengst van het dak haalt de warmtepomp energie uit deze bufferzak. Het is zelfs mogelijk om deze energie op te slaan in een regenwaterput. Zo kunt u  het regenwater hergebruiken en de warmte hieruit benutten voor het verwarmen van uw woning.

Luchtverwarming

Een luchtverwarmingssysteem verwarmt de lucht in de woning door roosters in de vloer of in de wand. In sommige gevallen is het ook mogelijk om te koelen en te ventileren. Luchtverwarming is energiezuinig en is te combineren met een cv-ketel of waterpomp. Wij werken in de woningbouw graag met de luchtverwarming toestellen van Brink Climate Systems.

Voor niet-woningen het maatwerk en kijken we graag samen met u naar de mogelijkheden. Bel 0529-458 288 of mail naar info@tijhaar.nl. U kunt ook gebruikmaken van ons contactformulier.

Vloerverwarming / Vloerkoeling

Vloerverwarming zorgt al met een lage temperatuur voor een snelle en gelijkmatige verwarming van uw woning. Er zijn verschillende systemen die op meerdere manieren kunnen worden aangelegd. Ook in het geval van houten vloeren. Vloerverwarming kan gekoppeld worden aan zonnecollectoren of aan een warmtepomp, waardoor vloerkoeling mogelijk is. Wel zo fijn in de zomerperiode.

Cv-ketels

In veel bestaande woningen zorgt een cv-ketel voor verwarming en warm water. Is uw cv-ketel aan vervanging toe? Als Atag-dealer kunnen we verschillende hoogwaardige typen HR-ketels leveren, installeren én onderhouden. Bij installatie zorgen wij, indien gewenst, voor het inregelen van uw verwarmingssysteem. Daardoor werkt het systeem optimaal, wat zorgt voor een efficiënte en daardoor energiezuinige verwarming van uw woning.

Er bestaan steeds meer alternatieven voor verwarming met aardgas. Dat betekent niet dat de cv-ketel gaat verdwijnen. Er worden scenario’s onderzocht om de huidige gasleidingen te gebruiken voor (vermenging met) schonere alternatieven, zoals waterstof of synthetisch gas.

Wilt u meer weten over mogelijkheden voor verwarming? Bel 0529-458 288 of mail naar info@tijhaar.nl. U kunt ook gebruikmaken van ons contactformulier

Installatiebedrijf Tijhaar Vilsteren B.V.
Tijhaar Totaal Installaties Zwolle
M. Schuttevaar Installaties Hellendoorn
Installatiebedrijf Tijhaar Vilsteren B.V.
Tijhaar Totaal Installaties Zwolle
M. Schuttevaar Installaties Hellendoorn