Logo Zonnebloem Logo Lamp
Tijhaar-Duurzaam

Tijhaar duurzaam

Energiezuinige installaties zijn minder belastend voor het milieu, ze kunnen de energierekening flink verlagen en het werk- of wooncomfort aanzienlijk verhogen. De medewerkers van Installatiebedrijf Tijhaar denken graag mee over de toepassing van duurzame technieken in nieuwe én bestaande woningen, bedrijfspanden en scholen. Bij duurzame technieken kunt u denken aan waterbesparing, waterbehandeling, waterinfiltratie en regenwatergebruik, warmtepompen en zonnepanelen. Tegelijkertijd zijn we pragmatisch. Bij ons staan niet de installatie of onze eigen idealen voorop, maar de klant.

Elk gebouw is maatwerk, of het nu een woning, een kantoor of productieplaats is. Daarom kijken we bij advies over duurzame technieken altijd goed naar het type gebouw en uiteraard naar het beschikbare budget. Bij nieuw- of verbouwprojecten gaan we het liefst nog voor het verstrekken van de vergunning in gesprek met de klant, de aannemer en eventueel met de architect. Dan weten we zeker dat alle aspecten van een duurzame bouw goed op elkaar aansluiten.

We werken met vaste toeleveranciers en fabrikanten die gespecialiseerd zijn in duurzame installaties én in het verduurzamen van gebouwen. De ontwikkelingen gaan snel, wij houden deze continu bij.

Hieronder lichten we enkele technieken toe.

Zonnepanelen

Zonnepanelen zijn er in verschillende soorten en maten en voor meerdere toepassingen. Wat geschikt is voor uw gebouw of woning bekijken we met ons Tijhaar Duurzaam concept.

PV-paneel
Een PV-paneel (Photo Voltage zonnepaneel) zet zonne-energie om in elektriciteit. Het is beter voor het milieu én voor uw portemonnee. Uw energierekening wordt een stuk lager, waardoor u de investering in een aantal jaar terugverdient. Kijk voor meer info bij Zonnepanelen.

Thermisch zonnepaneel
Een thermisch zonnepaneel (zonnecollector) zet zonne-energie om in warmte. Hiermee kunt u warm water opwarmen voor het gebruik van douche water of warmte voor uw vloerverwarming.

PVT-systeem
Een PVT-systeem zet zonne-energie om in zowel elektriciteit als in warmte.

Warmtepompen

Een warmtepomp is een duurzaam alternatief voor een gasgestookte cv-ketel. Er zijn verschillende soorten warmtepompen. Of een warmtepomp geschikt is voor uw situatie, hangt af van verschillende factoren. Kijk hier voor meer info over Warmtepompen.

Waterbehandeling

Zacht, kalkvrij water uit alle kranen in uw woning voorkomt kalkaanslag, waardoor uw apparaten langer meegaan.

Wij werken met de waterbehandelingssystemen van Lubron, één van de toonaangevende waterbehandelaars in Nederland. De voordelen van een waterbehandelingssysteem op een rij:

  • Minder schoonmaakwerk.
  • Forse besparingen op reinigingsmiddelen. 
  • Keuze uit 4 modellen, optioneel leverbaar met zoutbijvulsignaleringssysteem en microprocessorbesturing.
  • Behoud kostbare apparatuur (boilers, wasmachine, espressomachine).
  • Zeer eenvoudige bediening.
  • Gratis inbedrijfname door Lubron-servicemonteur voor optimale werking en 100% bedrijfszekerheid.
  • 5 jaar garantie in combinatie met serviceabonnement via Tijhaar.
  • Duurzaam en milieuvriendelijk.

Waterontharder alternatief
De OneFlow® is een alternatief voor een traditionele waterontharder. Het is een effectief systeem dat afrekent met hardnekkige kalkaanslag en de levensduur van uw huishoudelijke apparaten kan verlengen. Het systeem gebruikt geen elektriciteit, heeft geen zout nodig en is bovendien onderhoudsarm. Benieuwd hoe dit alternatief voor een waterontharder precies werkt en wat de voordelen zijn van de OneFlow? Wij vertellen het u graag.

Regenwaterinfiltratie

Steeds meer gemeenten verplichten bewoners van nieuwbouwwijken om regenwaterafvoeren af te koppelen en het regenwater binnen de perceelgrens te infiltreren in de ondergrond of te lozen op oppervlaktewater. Voor bovengrondse afvoeren worden vaak lijnafwateringsgoten gebruikt. Ondergrondse infiltratie kan eenvoudig worden aangelegd met bijvoorbeeld Rainbox infiltratiekratten of infiltratietunnels of opvang putten.

Tijhaar kan u adviseren bij de keuze voor het beste infiltratiesysteem en hoe u deze voorraad water kunt gebruiken om u woning te verwarmen.

Regenwatergebruik

In en rondom huis wordt veel drinkwater verbruikt voor toepassingen die geen drinkwaterkwaliteit vereisen, zoals het wassen van kleding, het doorspoelen van het toilet en het besproeien van de tuin. Het is mogelijk en beter voor het milieu om hier regenwater voor te gebruiken. Dat kan bijvoorbeeld met regenwatersystemen van DYKA en Wildkamp. In sommige gevallen kan regenwater worden gebruikt om de woning te verwarmen. Hiervoor werken we met SolarFreezer. Bekijk hier hoe dit werkt.

Anticiperen op ontwikkelingen

In een tijd en een sector waarin volop wordt geïnnoveerd, moet je kunnen anticiperen op ontwikkelingen. Wie nu een cv-ketel aanschaft, wil misschien over tien jaar wel overstappen op een duurzame installatie. Dat vergt aanpassingen. Daarom leggen wij daarvoor bij nieuwbouw- en renovatieprojecten de infrastructuur al aan. Dit doen we bij zowel voor bedrijven als woningen.

De advisering en begeleiding bij het aanschaffen van een ketel (inclusief inregelen), is net als het aanleggen van de infrastructuur in een vroeg stadium een belangrijk speerpunt van ons Tijhaar Duurzaam concept. Wilt u meer weten over ons Tijhaar Duurzaam concept, duurzame technieken of ontwikkelingen in de markt? Bel 0529-458 288 of mail naar info@tijhaar.nl. U kunt ook gebruikmaken van ons contactformulier

Installatiebedrijf Tijhaar Vilsteren B.V.
Tijhaar Totaal Installaties Zwolle
M. Schuttevaar Installaties Hellendoorn
Installatiebedrijf Tijhaar Vilsteren B.V.
Tijhaar Totaal Installaties Zwolle
M. Schuttevaar Installaties Hellendoorn