Logo Zonnebloem Logo Lamp
Over-Tijhaar-geschiedenis

Geschiedenis

In 1936 begon Gerrit Tijhaar, de opa van de huidige eigenaar Roy Tijhaar, in Vilsteren als Rijks hoefsmid. Een functie waar in die tijd op het Landgoed Vilsteren veel belangstelling voor was. Gaandeweg verschoven de werkzaamheden van smidswerk naar landbouwmechanisatie. Met het aanleggen van waterleidingen bij de boer legden Tijhaar en zijn knecht de basis voor het huidige installatiebedrijf.
In de jaren 70 nam zoon Frits Tijhaar het bedrijf over en bouwde het verder uit tot een technisch installatiebedrijf.

Totaal Installateur 

Sinds 2004 staat met Roy Tijhaar de derde generatie aan het roer. Roy ontwikkelde het bedrijf van technisch installatiebedrijf tot Totaal Installateur elektra en werktuigkundige installaties. Naast de hoofdvestiging in Vilsteren kwam er in 2004 een nevenvestigingen in Zwolle (TTI Zwolle) en in 2017 in Hellendoorn (Marco Schuttevaar Installaties).

In de afgelopen jaren ontwikkelde Roy het Tijhaar Duurzaam Concept om in te spelen op de trend waarbij woningen en gebouwen steeds energiezuiniger worden en gebruikmaken van alternatieve energiebronnen.

Informatie- en adviescentrum

Roy Tijhaar besloot het 85-jarig bestaan in 2021 aan te grijpen om de hoofdlocatie te verbouwen, te verduurzamen en op te frissen. De showroom heeft plaatsgemaakt voor een informatie- en adviescentrum met een moderne ontvangstruimte, flexibele werkplekken en verschillende presentatiemogelijkheden. 

Installatiebedrijf Tijhaar Vilsteren B.V.
Tijhaar Totaal Installaties Zwolle
M. Schuttevaar Installaties Hellendoorn
Installatiebedrijf Tijhaar Vilsteren B.V.
Tijhaar Totaal Installaties Zwolle
M. Schuttevaar Installaties Hellendoorn