Logo Zonnebloem Logo Lamp

Boerderij Balkbrug

maandag 14 november 2022

Een bijzonder project in Balkbrug: een deel van een monumentale boerderij is door de eigenaren verkocht aan twee gezinnen, waardoor de boerderij nu uit drie zelfstandige wooneenheden bestaat.


Aardwarmtesysteem met warmtepomp
Beide gezinnen kozen voor een aardwarmtesysteem. Bij één woning installeren we een warmtepomp van Nathan en verzorgen we het installatiewerk voor een keuken en twee badkamers. Om te zorgen dat beide badkamers tegelijkertijd voldoende warm water kunnen gebruiken, hebben we in de woning een extra booster warmtepomp geïnstalleerd. Ook helpen wij de bewoner met het aanleggen van hun domoticasysteem. Met behulp van een app kunnen de bewoners allerlei apparatuur in de woning aansturen, in dit geval gebruiken zij het voornamelijk om de verlichting te regelen.

Het andere gezin maakt nog gebruik van een cv-ketel. We hebben hier wel alvast de leidingen aangelegd voor de installatie van een warmtepomp, zodat de bewoners op termijn van het gas af kunnen. Beide warmtepompen komen in een schuur op het terrein te staan.

Elektrische boiler
Bij de oorspronkelijke eigenaren plaatsen we een elektrische boiler in combinatie met een cv-ketel. Wanneer de zon schijnt wordt de eerste 80 liter water door de zon verwarmt, waardoor zij daarvoor geen gas hoeven te gebruiken.

Zonnepanelen
Omdat de boerderij een rieten kap heeft en daardoor niet geschikt is voor zonnepanelen, gaan de drie eigenaren gezamenlijk een zonnepanelenveld opzetten in de tuin.

Lees hier meer over de verschillende keuzes bij het verwarmen van uw woning.

Boerderij-Balkbrug
Installatiebedrijf Tijhaar Vilsteren B.V.
Tijhaar Totaal Installaties Zwolle
M. Schuttevaar Installaties Hellendoorn
Installatiebedrijf Tijhaar Vilsteren B.V.
Tijhaar Totaal Installaties Zwolle
M. Schuttevaar Installaties Hellendoorn