Energiebesparingsadvies

Bel voor een gratis energieadvies aan huis of kantoor. U kunt natuurlijk ook gebruik maken van ons contactformulier

Besparingsadvies voor particulieren

Een maatwerkadvies is een uitgebreid energieprestatie-advies voor huiseigenaren. Een gecertificeerde adviseur geeft het advies.

Een maatwerkadvies is een uitgebreid energieadvies dat aansluit op uw gezinssituatie. Zo’n advies is belangrijk als u aan de slag wilt met energiebesparing in uw huis. Voordeel van het maatwerkadvies is dat het rekening houdt met maatregelen die in uw specifieke situatie effectief zijn. Ook wordt meegewogen of combinaties van maatregelen elkaar niet in de weg staan. De adviseur zet voor u op een rij waar u energie kunt besparen, hoeveel u daarvoor moet investeren en op welke termijn u dit bedrag kunt terugverdienen.

Verschillen tussen energielabel en maatwerkadvies

Een maatwerkadvies is uitgebreider dan een energielabel, sluit aan op de gezinssituatie en het gedrag en geeft een raming van de investeringskosten en te behalen besparingen. Het maatwerkadvies bevat geen energielabel. U kunt wel aan de adviseur vragen om tegen een voordelig tarief ook een energielabel op te stellen.

Heeft u een maatwerkadvies dat is opgesteld door een gecertificeerde adviseur tussen 1 juli 2002 en 1 januari 2008? Dan kunt u dat helaas niet meer bij verkoop en verhuur gebruiken in plaats van een energielabel. Dit kan namelijk tot 10 jaar na de adviesdatum.

Als u na het maatwerkadvies energiebesparende maatregelen neemt, kan het handig zijn om daarna nog een energielabel op te stellen. Uw huis zal dan waarschijnlijk beter scoren.

Wilt u meer informatie over een maatwerk advies, energielabels of zoekt bent u opzoek naar een goede adviseur, neemt u dan contact met ons op. Wij kunnen u hiermee helpen.

Besparingsadvies voor bedrijven

ENERGIESCAN Overijssel

Natuurlijk wilt u geld besparen op uw energieverbruik zonder enorme investeringen? Dat kan!
Vraag de ENERGIESCAN aan en bespaar honderden euro’s op uw energierekening. Laat u inspireren door de verhalen van ondernemers die u voorgingen.

Bent u niet wettelijk verplicht tot het uitvoeren van een energieonderzoek? Dan kunt u gebruik maken van de energiescan!
U moet verder voldoen aan de Europese definitie van MKB onderneming. Kerken, stichtingen en verenigingen voldoen ook vaak binnen de definitie. De geld terug actie geldt voor de maatregelen zoals deze benoemd zijn in de uitgevoerde energiescan. De specifieke voorwaarden kunt u vinden in het reglement en op de site van de Provincie Overijssel.

Factuurcontrole

Heeft u uw energiekosten onder controle?

Wist u dat meer dan 10% van de energienota’s fouten bevat? Wij kennen de ins-en-outs van de energiefactuur en kunnen u inzicht geven.

Wij werken samen met bedrijven die een systeem hebben ontwikkeld waarmee de analyse van energiefacturen snel en doelgericht kan worden uitgevoerd. Met deze werkwijze zijn al vele analyses uitgevoerd en hebben opdrachtgevers duizenden euro’s bespaard. In een aantal gevallen werden zelfs te veel betaalde kosten over de afgelopen vijf jaar terugbetaald.

Tevens kunnen de gegevens van de factuuranalyse worden gebruikt voor het bijstellen van lopende energiecontracten en het inkopen van energie, de bedrijven waarmee wij samenwerken hebben veel kennis van de energiemarkt, waardoor zij een uitgekiende inkoopstrategie kunnen aanbieden.

Zij bieden u een energie factuurcontrole op basis van no cure no pay. Dit biedt u het voordeel dat er geen kosten worden berekend wanneer er niets kan worden teruggevorderd.

Wilt u een energie factuurcontrole op basis van no cure no pay?

Neem contact met ons op!

 

Meer informatie?

Voor meer informatie en achtergronden verwijzen wij u graag naar agentschapnl, een overheidssite met alle informatie over subsidieregelingen.