De voordelen LED verlichting

Laag energieverbruik

Een van de grote voordelen van LED verlichting is het lage energieverbruik ten opzichte van de prestatie. In vergelijking met een gloeilamp verbruikt een LED lamp al snel 80% minder electriciteit en 50% minder electriciteit dan een spaarlamp.

De belangrijkste eigenschap van een lamp is uiteraard de hoeveelheid lichtuitstraling. Deze uitstraling wordt gemeten in lumen. Het licht dat een LED chip uitstraalt zit, in tegenstelling tot de gloeilamp, exact in de golflengte dat door het menselijk oog waarneembaar is. Hierdoor is het verbruik van een LED lamp velen malen lager dan een gloeilamp, die ook ultraviolet- en infrarood licht uitstraalt.

Een LED lamp geeft iedereen dus de mogelijkheid zijn huis energiezuinig te verlichten. De hogere aanschafprijs verdient u binnen 2 à 3 jaar terug door het lagere energieverbuik.

Lange levensduur

Een ander groot voordeel van LED lampen is de lange levensduur. Afhankelijk van welke lamp u kiest zal de levensduur tussen de 25.000 en 35.000 branduren liggen. Dat is tot 30x langer dan een normale gloeilamp of halogeenlamp en tot 5x langer dan een spaarlamp.

Mooie lichtuitstraling

De technologische ontwikkeling op het gebied van LED lampen gaat razendsnel. Waar vroeger een LED lamp nog een felwit gaf, geven de kwalitatief goede LED lampen een sfeervolle warmwitte lichtuitstraling.
Hierdoor zijn de LED lampen zeer goed te gebruiken voor verlichting binnenshuis.
De meeste lampen zijn allen dimbaar waardoor uw zelf de sfeer in uw huis, kantoor, gebouw en uw buitenverblijf bepaalt!

Wilt u een advies op maat, neem dan contact met ons op of kom ons bezoeken in onze Showroom en Technisch Info Center in Vilsteren.