Nieuws

Verwarmen en koelen met hoog rendement

Guillaume Janssen B.V. is gespecialiseerd in de productie van doekafschermingen en doekoverkappingen. Hun producten worden wereldwijd verkocht. Bij het hoofdkantoor in Zwolle hebben we onlangs een multisplit airconditioningsysteem geplaatst. Dat heeft één buitenunit en, in dit geval, twee binnenunits waarmee het twee ruimtes kan koelen en verwarmen. Op de afdeling waar de doeken worden gemaakt, vervingen we al eerder de gasgestookte heater voor een dergelijk airconditioningsysteem, dat bovendien een hoger rendement heeft. Dus verwarmen én koelen met een hoog rendement.

Vakantiewoningen VacanStudio

In opdracht van VacanStudio hebben we de afgelopen maanden weer gewerkt aan een paar heel mooie accommodaties op verschillende campings. We verzorgden het installatiewerk voor twee mooie houten kastelen op Kampeerdorp de Zandstuve en camping de Kleine Wolf, voor twee luxe River Lodges op camping De Koeksebelt en aan een Funlodge op Camping en Chaletpark Bergzicht. Nieuw: de kastelen kunnen verwarmd én gekoeld worden door een airconditioningsysteem. De lodges op camping De Koeksebelt kijken uit over het water zijn ook geschikt voor minder validen door een extra grote badkamer die onder meer is voorzien van een wandbeugel, een lage wastafel en een douchezitje. Laat de zomer maar komen!

Tijhaar_River_Lodges_Koeksebelt  Tijhaar_Kasteel_Zandstuve

Aanleg water/water warmtepomp met verticale bron

Bij een vrijstaande woning in Ommen leggen we een water/water warmtepomp aan met verticale bron. De warmtepomp haalt zijn energie via een gesloten leidingsysteem uit de bodem. Dit wil globaal zeggen dat er een dunne leiding in de bodem wordt geboord tot een diepte van 80 tot 120 meter. De temperatuur in de bodem is redelijk constant, zo’n 10 tot 12 graden. In de winter onttrekt de warmtepomp warmte uit de bodem en zet deze om in 30 tot 35 graden water voor de vloerverwarming. Dat heeft verschillende voordelen ten opzichte van een lucht/water warmtepomp. In de zomer kan de warmtepomp de woning nagenoeg gratis koelen, doordat de temperatuur in de grond koeler is dan die in de woning. Ook is er geen buitenunit nodig die geluid maakt. Hier staat tegenover dat de pomp een flinke investering is én dat je er ruimte voor moet hebben rond de woning. Uit onderzoek is wel gebleken dat de terugverdientijd van de water/water warmtepomp met verticale bron gunstig uitvalt over een periode van 15 en 30 jaar.
 
De woning waarin we bezig zijn, is vorig jaar volledig verbouwd. We hebben toen al voorbereidingen getroffen voor de aanleg van de warmtepomp, vloerverwarming aangelegd en de woning goed geïsoleerd. Binnenkort plaatsen we ook pv-panelen op het dak. Dat is wat je noemt een duurzame woning!
 
Warmtepomp_Tijhaar_Ommen

Verbouwing kantoor Waterschap

We zijn volop bezig in het kantoor van het Waterschap Drents Overijsselse Delta in Laag Zuthem. Op de zolderverdieping van het pand zat een kantoor en een magazijn. Dat wordt door eigen medewerkers omgebouwd tot twee vergaderzalen. Wij leggen de elektra aan, leveren en monteren de ledverlichting, installeren nieuwe radiatoren en passen het airco- en ventilatiesysteem aan.

 

Installatiewerk bungalow Berkum

Deze mooie bungalow in de Zwolse wijk Berkum wordt door de nieuwe eigenaren flink verbouwd. De bungalow krijgt twee uitbouwen: één voor een slaapkamer en één voor de keuken. Ook wordt er een nieuwe badkamer gebouwd. In opdracht van Bouwbedrijf Salbam verzorgen wij het installatiewerk.

Pagina's