Nieuws

Aansluiting machine

Omnilabel in Dalfsen produceert zelfklevende labels en etiketten. Het bedrijf kocht onlangs een nieuwe machine waarvoor wij de installatie hebben verzorgd: het aansluiten van de elektra, het leggen van de databekabeling en het monteren van de afzuiginstallatie. Een echte maatwerkklus waarvoor veel overleg en afstemming met de machineleverancier nodig was. 

Ga verantwoord om met elektra

Particulieren en bedrijven worden steeds meer gestimuleerd om over te stappen naar een gasloos huis of bedrijfspand. Minder gas betekent over het algemeen een toename van elektriciteit. Bijvoorbeeld voor een warmtepomp of een oplaadpaal voor de elektrische auto. Het is aan te raden (en vaak ook verplicht vanuit de verzekeraar), om vanwege brandgevaar elektriciteit te laten aanleggen door een gediplomeerd elektricien. Bedrijven moeten bovendien periodiek een NEN 3140 keuring laten uitvoeren. Wij werken voor deze elektra keuringen steeds meer samen met gespecialiseerde bedrijven en zorgen natuurlijk zelf voor de verantwoorde aanleg van de elektrische installatie.
Meer weten over NEN 3140? Lees dan dit artikel: NEN 3140

Bijzonder monument Holtenberg

Dit bijzondere monument op de Holterberg heeft nieuwe eigenaren die de verbouwing grondig aanpakken. Nadat de binnenkant volledig is gestript, zijn verschillende partijen nu volop bezig om het zo mooi en duurzaam mogelijk weer op te bouwen. Wij verzorgen de installatie van het sanitair en van de mechanische ventilatie. Ook zorgen we voor de aanleg van elektra, waterleidingen, riolering en verwarming.

De begane grond wordt verwarmd met vloerverwarming. De ruimtes boven worden deels verwarmd met elektrische panelen en deels met Lage Temperatuur Convectoren die zijn aangesloten op de cv. Lage temperatuur verwarming (LTV), heeft verschillende voordelen ten opzichte van traditionele verwarming. Het rendement is hoger, het energieverbruik is in goed geïsoleerde woningen fors te verlagen en de warmte wordt gelijkmatiger verdeeld. Mochten de bewoners in de toekomst kiezen voor een warmtepomp (een nog duurzamere variant), dan kan dat vrij eenvoudig. Hiervoor hebben we de benodigde leidingen en elektrapunten al aangelegd.

  

     

Beschikbare subsidies en leningen

Investering te hoog? Maak gebruik van subsidie!

Wilt u uw woning, bedrijfspand of appartementencomplex duurzaam verwarmen, maar vindt u de investering voor bijvoorbeeld een warmtepomp of zonneboiler te hoog? Er zijn verschillende subsidies en gunstige leningen waarvan u gebruik kunt maken. Omdat wij meer verstand hebben van installatiewerk, werken wij hiervoor samen met subsidieadviseurs. 
Zij weten precies welke regelingen er zijn, voor wie en begeleiden particulieren, bedrijven en VvE’s bij het aanvraagtraject. Wij zorgen vervolgens voor de installatie en inregeling. Ieder zijn vak! Meer weten? Wij brengen u graag in contact met de juiste adviseur. 
 

Verbouwing tandarts Rijnvis

Tandartsenpraktijk Rijnvis in Ommen wordt gerenoveerd en uitgebouwd en draait al die tijd gewoon door.

De praktijk krijgt er aan beide kanten een vleugel bij. In een van die vleugels komt een orthodontiepraktijk met drie behandelkamers, in de andere een nieuwe toiletgroep en een nieuw kantoor. De wachtkamer en de personeelskamer worden uitgebreid en het dak is door ons vernieuwd en opnieuw geïsoleerd.

Wij nemen ook al het installatiewerk voor onze rekening. We verzorgen de aanleg van de waterleiding, riolering, verwarming, koeling  en elektra én installeren een ventilatiesysteem. Ook plaatsen we (nood)verlichting. Daarnaast zorgen we voor de bekabeling en aansluiting voor de behandelstoelen en apparatuur; de gehele databekabeling wordt vernieuwd. Een mooie, uitdagende klus waarbij we de werkzaamheden en de planning continu goed moeten afstemmen met de opdrachtgever, de aannemer en de leverancier van de apparatuur voor de tandartsenpraktijk.

Foto:_Tijhaar_Tandarts_Rijnvis_aanbouw Foto:_Tijhaar_Tandarts_Rijnvis_binnen Foto:_Tijhaar_Tandarts_Rijnvis_dak Foto:_Tijhaar_Tandarts_Rijnvis_vooraanzicht Foto:_Tijhaar_Tandarts_Rijnvis_zijaanzicht

Pagina's