Nieuws

Vrijstaande gasloze woning in Den Ham

In Den Ham leggen we de laatste hand aan installatiewerkzaamheden aan een nieuwe woning voor de eigenaren van boerderijcamping Regge-Vallei. Geen onbekend terrein; deze zomer verzorgden we nog het installatiewerk voor een nieuw toiletgebouw op de camping.
 
De vrijstaande woning komt aan de overkant van de weg en wordt volledig gasloos. Een lucht-water warmtepomp zorgt voor de verwarming en warm tapwater. 
 

Zorgboerderij Buitenplaats Vechterweerd

Tussen Dalfsen en Zwolle ligt Buitenplaats Vechterweerd, een zorgboerderij voor dagbesteding en re-integratie. We werken hier aan een nieuw ontvangstgebouw. Op dit moment leggen we vanuit deze nieuwbouw kabels voor elektra en waterleidingen naar de omliggende gebouwen en leggen we riolering aan.

Samen met Authentiek Bouw uit Nieuwleusen hebben we de klant advies gegeven over verschillende opties om het gebouw te verwarmen. We hebben eerst een transmissieberekening gemaakt om te weten hoeveel capaciteit hiervoor nodig is. Er is gekozen voor een energiezuiniger lucht-water warmtepomp. Een goede keuze voor een nieuw, goed geïsoleerd pand. De ruimtes worden verwarmd met lage temperatuurverwarming, voor de benedenverdieping is gekozen voor vloerverwarming. De ruimtes op de verdiepingen worden voorzien van multisplit airco-units. Deze kunnen snel koelen én verwarmen.

Ook hebben we een schetsontwerp gemaakt voor het ventilatiesysteem met warmteterugwinning (WTW). We hebben hier gekozen voor WTW-units van Brink Climate Systems.

Aan de slag bij project Vlierbrink

In wijk Vlierlanden wordt volop gebouwd aan het project Vlierbrink. Onder meer aan twee-onder-een-kapwoningen. Kopers kunnen bij deze standaard woningen kiezen voor meerwerkopties, zoals het verplaatsen van de keuken, het laten bouwen van een bijkeuken of het extra isoleren van de garage. Ook zijn er kopers die de standaard gasketel willen vervangen door een duurzaam alternatief, zoals een hybride-opstelling, een warmtepomp met aardwarmte of een lucht-water warmtepomp. In opdracht van bouwbedrijf Salbam gaan we met deze kopers om tafel om hun wensen en eisen te inventariseren, hen hierover te adviseren en een planning te maken voor de uitvoer.

Meer over Vlierlanden lees je op www.vlierlanden.nl.

Update: van boerderij naar 2-onder-1-kap

In juni schreven we al over de transformatie van een oude boerderij naar een comfortabele twee-onder-een-kapwoning in Giethmen. De nutsbedrijven zijn nu bezig met het splitsen van de nutsvoorzieningen. Binnenkort gaan we de vloerverwarming leggen, maar we zijn nu eerst toe aan de ruwbouw van het sanitair en elektra en het installeren van de WTW-installatie. Een mooi project waar we al onze kennis en kunde op het gebied van installatiewerk en duurzaamheid in kwijt kunnen.

 

Anders-dan-anders woning

Deze nieuwbouwwoning in Ommen is nét even anders dan anders. Zo is de vloer gemaakt van schuimbeton en bestaat de voorkant uit een milieuvriendelijke kalkhennepgevel; twee duurzame manieren om de woning te isoleren. Ook in de rest van de woning kiezen de bewoners voor duurzame toepassingen. Onlangs hebben wij het Triple Solar-systeem geïnstalleerd. Dit systeem zorgt met zonnepanelen voor het opwekken van stroom en met pvt-warmtepomppanelen voor het verwarmen van water. De warmtepomp installeren we op een later moment in een nog te bouwen technische ruimte in de woning. Dankzij dit systeem is de woning volledig gasloos.

Ook het overige installatiewerk - de aanleg van elektriciteit, vloerverwarming, water, riolering en dakgoten - mogen wij hier verzorgen.

Pagina's