Nieuws

Nieuw onderkomen voor Kaartje2go

Bij kaartje2go.nl kun je zelf online je wenskaarten maken én verzenden. Het bedrijf is uitgegroeid van een kleine startup op een zolderkamer tot een professioneel bedrijf met tientallen medewerkers in Zwolle. En wij groeien mee. Jaren geleden waren we al betrokken bij de verbouwing van hun huidige pand aan de Eekwal in het centrum van Zwolle. Nu zijn we gevraagd voor de verbouwing van hun nieuwe onderkomen in de Emmawijk. We hebben in de voorfase meegedacht over het installatiewerk en verzorgen nu de uitvoering. Dat betekent onder meer de installatie van de verwarming, airco/koeling en ventilatie, maar ook de aanleg van databekabeling en het wifinetwerk. 

Koesafari

We zijn volop aan de slag op de nieuwe locatie van de Koesafari in Varsen. Wij zijn gevraagd het complete installatiewerk te verzorgen van de woning en de nieuw te bouwen ruimtes, waaronder een mooie ronde stal. We leggen elektra, verwarming en het ventilatiesysteem aan, waterleidingen, riolering en dakgoten. 

De kudde Brandrode Vechtdal runderen heeft hun hun oude stek in Arriën al verruild voor deze mooie locatie in Varsen. Als alles volgens plan verloopt, wordt de laatste ruimte in juni opgeleverd en kunnen de eerste bijeenkomsten in juli plaatsvinden.

Gasloze nieuwbouwbungalow in Lemelerveld

Deze gasloze nieuwbouwwoning in Lemelerveld wordt door de klant zelf gebouwd. Wij zijn gevraagd om het installatiewerk te verzorgen. We voorzien de bungalow van een lucht/water warmtepomp van Fujitsu voor de vloerverwarming op de begane grond. Ook leveren en monteren we de rioolinstallatie, de infiltratiekratten voor de opvang van regenwater, sanitair, de ventilatie-installatie en het elektra. 

Op het platte dak installeren we pv-panelen. Daarmee krijgt deze bewoner een zo als energieneutrale woning. Met een monitoringssysteem kan de klant het verbruik van de warmtepomp en de opwekking van de pv-panelen in de gaten houden. Daardoor krijgt hij meer inzicht in zijn energieverbruik versus de opwekking van energie. Ook kunnen storingen tijdig worden geconstateerd.

Vlierlanden

In de Ommense woonbuurt Vlierlanden bouwt de bouwcombinatie Exel Lemele Bouw, Vonder, Salbam en OCB Bouw aan 5 vrijstaande woningen, 12 twee-onder-een kapwoningen en 25 rijwoningen in de woonkern Vlierbrink. 

Wij verzorgen het installatiewerk voor de vrijstaande woningen en de 12 twee-onder-een kapwoningen. De woningen worden standaard opgeleverd met een cv-ketel met vloerverwarming op de begane grond en radiatoren op de verdiepingen. Voor de luxere variant is er keuze uit een gasloze woning, vloerverwarming op begane grond en op de verdieping en een lucht/water warmtepomp. Een nog luxere optie is een warmtepomp die gebruikmaakt van aardwarmte (verticale bron).

Alle woningen worden voorzien van een mechanisch ventilatiesysteem en pv-panelen. Deze zijn in aantal uit te breiden naar behoefte. Wij leveren en monteren in veel gevallen ook het sanitair samen met de bouwcombinatie. Casco bouwen behoort ook tot de mogelijkheden.

Lees hier meer informatie over de woonkern Vlierbrink: https://www.vlierlanden.nl/lots/vlierbrink/

Aanleg aardwarmtepomp volgens het Supported by Nathan concept

Bij een vrijstaande woning in Dalfsen kunnen we al onze disciplines uitvoeren. We hebben zinken gootwerk en deklijsten geplaatst en hebben alle installatiewerkzaamheden verzorgd: waterleidingen, riolering, elektra en verwarming. Voor het verwarmen en koelen van hun woning kozen de bewoners voor een duurzame aardwarmtepomp. Een relatief dure aanschaf, maar op de lange termijn een voordelig alternatief. Voordelig omdat het water dat wordt opgepompt uit de grond zo’n 10 graden is en kan worden gebruikt voor koeling. Dat betekent dat je hieraan, in tegenstelling tot andere warmtepompen, geen extra energie - en dus geld - kwijt bent. 

Bij de aanleg van de pomp werken we volgens het ‘Supported by Nathan’ concept. Dit betekent dat we voor het boren van de bron, de installatie van de pomp en de afgifte samenwerken met de professionals van Nathan. Handig, want voor het aanleggen van aardwarmtepompen is een aparte certificering en zwaar materieel nodig waar we zelf als relatief klein installatiebedrijf zelf niet over beschikken. Onze klant heeft zo één aanspreekpunt voor al het installatiewerk en krijgt een A-kwaliteit pomp. 

Pagina's