Nieuws

Appartementen in hartje Zwolle

Bovenop een tandartsenpraktijk tussen de Menno van Coehoornsingel en de Thorbeckegracht in Zwolle worden drie woonlagen toegevoegd. Bouwbedrijf Van der Klogt realiseert hier drie appartementen. Wij zorgen voor de installatie van elektra, verwarming en sanitair. De locatie maakt onderdeel uit van het beschermd stadsgezicht en dat brengt bepaalde regels en restricties met zich mee. Zo moesten de dakgoten en dakranden bijvoorbeeld afgewerkt worden met zink. Het betekent ook dat het nog even de vraag is of de opdrachtgever de extra stroom voor zijn gasloze installatie wel kan opwekken met zonnepanelen. 

Elektrische verwarming in productiehal Duport

Bij landbouwmachinefabrikant Duport in Dedemsvaart groeien ze uit hun jasje, en dus wordt er uitgebreid. De vergaderzaal wordt omgebouwd tot kantoor voor de werkvoorbereiders. Hier gaan  we een nieuw ventilatiesysteem installeren. Het huidige magazijn wordt toegevoegd aan de productiehal. Dat betekent dat deze enorme ruimte moet worden verwarmd. In dit geval hebben we gekozen voor infraroodverwarming door middel van stralingspanelen. Bij infraroodverwarming wordt niet de lucht verwarmd, maar de elementen in de ruimte: het plafond, de muren, de voorwerpen en de mensen. Dit zorgt voor een aangenaam klimaat en het voorkomt bovendien verlies van warmte door opstijgende lucht. 

Extra (bad)kamers bij B&B Het Spijkerhuys

B&B het Spijkerhuys in Luttenberg had al drie prachtige kamers en binnenkort komen er daar twee bij. Wij mochten aan de slag om bij de nieuwe kamers op de zolderverdieping van deze monumentale boerderij, die al sinds 1923 in de familie is van de huidige eigenaren, twee nieuwe badkamers te installeren. Ook hebben we de kamers voorzien van warmtepomp airconditioning units, waarmee je kunt verwarmen én koelen (hoog rendement).

Om te zorgen dat ook de waterdruk op de bovenverdieping voldoende is, hebben we een aparte boiler geplaatst.

Maatwerk bij vrijstaande woning in Vlierlanden

In Vlierlanden in Ommen werken we in opdracht van Bouwbedrijf Vonder aan een fraaie vrijstaande woning. De kopers kozen voor een groot aantal extra opties, waardoor het een echt maatwerkproject is geworden. Op zowel de eerste als de tweede verdieping verzorgen we het installatiewerk voor een badkamer. Volgens het Supported by Nathan concept installeren we een aardwarmtepomp die zorgt voor warm water, verwarming én koeling. Eind deze maand gaan we aan de slag met de vloerverwarming, waarbij iedere kamer een eigen thermostaat krijgt. Stroom is afkomstig van zonnepanelen op het dak. 

In de tuin leggen we een oplaadpaal aan voor de elektrische auto. We hebben gekozen voor een iets duurdere variant in aanschaf die op termijn om te bouwen is tot snellader en geschikt is voor andere auto’s. Zo hoeft in de toekomst bij aanschaf van een nieuwe auto de laadpaal niet vervangen te worden.

Puntjes op de i voor pand Kaartje2go

Ook bij Kaartje2go zitten we in de afrondende fase. Die van de puntjes op de i, zodat het pand aan de Emmawijk straks echt helemaal volgens de wensen van de opdrachtgever wordt opgeleverd. In dit geval betekent dit dat we de verlichting nog aan het finetunen zijn. Want dit was een typisch geval van het perfecte plaatje op de tekentafel, met een iets mindere uitwerking in de praktijk. Oók vanwege de ventilatie en airco-installatie die later in het proces zijn toegevoegd en waardoor de mogelijkheden in het plafond wat beperkter zijn. En dus experimenteren we met verschillende soorten sfeerverlichting en komen op sommige plekken in het pand minder lichtbronnen dan gepland. Met dit uitgangspunt - vooraf de grote lijnen bepalen en gaandeweg bijstellen waar nodig - zijn we ook samen met de opdrachtgever van start gegaan. Dat vraagt vertrouwen, flexibiliteit en een nauwe samenwerking. Een mooi traject met als resultaat een prachtige werkplek voor de medewerkers van dit online kaartenbedrijf.   

Pagina's