Nieuws

Vrijstaande woning met industriële look in Hellendoorn

We werken momenteel aan een nieuw te bouwen vrijstaande woning op een prachtig plekje in Hellendoorn. De toekomstige bewoners hebben aannemer Marnix Grondman Bouw uit Daarle in de arm genomen voor de realisatie van het project. Wij verzorgen het installatie- , loodgieters- en elektrawerk. De opdrachtgevers hebben gekozen voor een WTW-installatie van Brink, zonnepanelen, vloerverwarming en een energiezuinige lucht-water warmtepomp die wij installeren in de kelder. 

De woning wordt voorzien van breedplaatvloeren. Om een industriële betonlook te creëren, wordt het beton op het plafond niet afgewerkt door een stukadoor. Dat betekent extra secuur werken bij het aanleggen van de verlichting. De bewoners hebben gekozen voor spotjes die we met speciale inbouwdozen voor verlichtingsarmaturen in de verdiepingsvloer storten.

Koper dakwerk

Naast het aanleggen van elektra of installatiewerk voor onder meer cv-ketels, warmtepompen, zonnepanelen en sanitair, houden we ons ook bezig met dakbedekking. We hebben specialisten in huis die zorgen voor een perfect op maat afgewerkt koper of zinken dak. Daarvoor volgens zij regelmatig cursussen zodat hun kennis up-to-date blijft. Onlangs werkte onze collega Peter de uitbouw van dit dak af met een fraaie koperen rand.

 

Vrijstaande woning Berkum Zwolle

Bij een vrijstaande woning in de Zwolse wijk Berkum verzorgen wij de elektrische installatie. Bijzonder aan deze klus is dat het om een woning gaat met houtskeletbouw. Dat betekent dat we het leidingwerk deels in de houten panelen moeten frezen. Dit om te voorkomen dat de luchtdichtheid van de woning wordt doorbroken.

Vrijstaande gasloze woning in Den Ham

In Den Ham leggen we de laatste hand aan installatiewerkzaamheden aan een nieuwe woning voor de eigenaren van boerderijcamping Regge-Vallei. Geen onbekend terrein; deze zomer verzorgden we nog het installatiewerk voor een nieuw toiletgebouw op de camping.
 
De vrijstaande woning komt aan de overkant van de weg en wordt volledig gasloos. Een lucht-water warmtepomp zorgt voor de verwarming en warm tapwater. 
 

Zorgboerderij Buitenplaats Vechterweerd

Tussen Dalfsen en Zwolle ligt Buitenplaats Vechterweerd, een zorgboerderij voor dagbesteding en re-integratie. We werken hier aan een nieuw ontvangstgebouw. Op dit moment leggen we vanuit deze nieuwbouw kabels voor elektra en waterleidingen naar de omliggende gebouwen en leggen we riolering aan.

Samen met Authentiek Bouw uit Nieuwleusen hebben we de klant advies gegeven over verschillende opties om het gebouw te verwarmen. We hebben eerst een transmissieberekening gemaakt om te weten hoeveel capaciteit hiervoor nodig is. Er is gekozen voor een energiezuiniger lucht-water warmtepomp. Een goede keuze voor een nieuw, goed geïsoleerd pand. De ruimtes worden verwarmd met lage temperatuurverwarming, voor de benedenverdieping is gekozen voor vloerverwarming. De ruimtes op de verdiepingen worden voorzien van multisplit airco-units. Deze kunnen snel koelen én verwarmen.

Ook hebben we een schetsontwerp gemaakt voor het ventilatiesysteem met warmteterugwinning (WTW). We hebben hier gekozen voor WTW-units van Brink Climate Systems.

Pagina's