Nieuws

Aanleg aardwarmtepomp volgens het Supported by Nathan concept

Bij een vrijstaande woning in Dalfsen kunnen we al onze disciplines uitvoeren. We hebben zinken gootwerk en deklijsten geplaatst en hebben alle installatiewerkzaamheden verzorgd: waterleidingen, riolering, elektra en verwarming. Voor het verwarmen en koelen van hun woning kozen de bewoners voor een duurzame aardwarmtepomp. Een relatief dure aanschaf, maar op de lange termijn een voordelig alternatief. Voordelig omdat het water dat wordt opgepompt uit de grond zo’n 10 graden is en kan worden gebruikt voor koeling. Dat betekent dat je hieraan, in tegenstelling tot andere warmtepompen, geen extra energie - en dus geld - kwijt bent. 

Bij de aanleg van de pomp werken we volgens het ‘Supported by Nathan’ concept. Dit betekent dat we voor het boren van de bron, de installatie van de pomp en de afgifte samenwerken met de professionals van Nathan. Handig, want voor het aanleggen van aardwarmtepompen is een aparte certificering en zwaar materieel nodig waar we zelf als relatief klein installatiebedrijf zelf niet over beschikken. Onze klant heeft zo één aanspreekpunt voor al het installatiewerk en krijgt een A-kwaliteit pomp. 

Van zonnepanelen tot riolering

Bij deze fraaie vrijstaande woning in Lemelerveld, gebouwd door Bouwbedrijf Salbam, hebben wij riolering, water, ventilatie en elektra aangelegd, het installatiewerk voor de twee badkamers verzorgd en het sanitair geleverd en gemonteerd. Ook hebben we de woning voorzien van zonnepanelen en een lucht-water warmtepomp, die onder meer zorgt voor vloerverwarming op de begane grond en de eerste verdieping. Ook kan de pomp de woning koelen tijdens warme dagen.

Vrijstaande woning met industriële look in Hellendoorn

We werken momenteel aan een nieuw te bouwen vrijstaande woning op een prachtig plekje in Hellendoorn. De toekomstige bewoners hebben aannemer Marnix Grondman Bouw uit Daarle in de arm genomen voor de realisatie van het project. Wij verzorgen het installatie- , loodgieters- en elektrawerk. De opdrachtgevers hebben gekozen voor een WTW-installatie van Brink, zonnepanelen, vloerverwarming en een energiezuinige lucht-water warmtepomp die wij installeren in de kelder. 

De woning wordt voorzien van breedplaatvloeren. Om een industriële betonlook te creëren, wordt het beton op het plafond niet afgewerkt door een stukadoor. Dat betekent extra secuur werken bij het aanleggen van de verlichting. De bewoners hebben gekozen voor spotjes die we met speciale inbouwdozen voor verlichtingsarmaturen in de verdiepingsvloer storten.

Koper dakwerk

Naast het aanleggen van elektra of installatiewerk voor onder meer cv-ketels, warmtepompen, zonnepanelen en sanitair, houden we ons ook bezig met dakbedekking. We hebben specialisten in huis die zorgen voor een perfect op maat afgewerkt koper of zinken dak. Daarvoor volgens zij regelmatig cursussen zodat hun kennis up-to-date blijft. Onlangs werkte onze collega Peter de uitbouw van dit dak af met een fraaie koperen rand.

 

Vrijstaande woning Berkum Zwolle

Bij een vrijstaande woning in de Zwolse wijk Berkum verzorgen wij de elektrische installatie. Bijzonder aan deze klus is dat het om een woning gaat met houtskeletbouw. Dat betekent dat we het leidingwerk deels in de houten panelen moeten frezen. Dit om te voorkomen dat de luchtdichtheid van de woning wordt doorbroken.

Pagina's