Warmtepomp: verwarmen èn koelen

De aarde slaat continue zonnewarmte op in de lucht, de bodem en het grondwater. Deze aardwarmte is altijd ruim voldoende rond uw huis aanwezig en kan met een warmtepomp eenvoudig worden ingezet voor de verwarming van uw woning, zowel in de zomer als de winter, overdag en ’s nachts.

De warmtepomp werkt in feite volgens hetzelfde principe als een koelkast, echter in omgekeerde volgorde. Een koelkast onttrekt warmte aan de levensmiddelen die erin staan, waardoor uw melk, kaas en frisdrank koud worden. De warmte uit deze producten wordt vervolgens afgegeven via de dunne plaatjes aan de achterzijde van uw koelkast. De Alpha-InnoTec warmtepomp doet dit andersom, hij haalt namelijk energie uit de lucht, de bodem of het grondwater.

Door middel van condenseren, expanderen, verdampen en comprimeren zet het toestel deze energie om in de gewenste temperatuur voor het verwarmen van uw woning. Het enige dat wordt verbruikt om uw woning met een warmtepomp te verwarmen, is een minimale hoeveelheid stroom om de pomp te laten draaien. Voor 100% warmte, gebruikt de warmtepomp 75% vrije energie uit de omgeving en 25% elektriciteit om de pomp aan te drijven.

Voor iedere woning – of het nu gaat om nieuwbouw of renovatie – bestaat er een passende warmtepomp. Installatiebedrijf Tijhaar Vilsteren BV en Tijhaar Totaal Installaties Zwolle (TTI Zwolle)  heeft inmiddels aanzienlijke ervaring met de plaatsing van warmtepompen. We informeren u graag over de mogelijkheden van een Alpha-InnoTec warmtepomp in uw woning.

We informeren u graag over de mogelijkheden van een Alpha-InnoTec of NIBE warmtepomp in uw woning of bedrijfspand.

Voor aanvullende informatie kunt u altijd een kijkje nemen bij onze leveranciers op www.nathan.nl en http://www.nibenl.eu/ .

WARMTEPOMP: BETROUWBAAR, COMFORTABEL EN VOORDELIG